Huisnummer logica 2

 

 

Staringplein nummer 11 en verder

 

De huisnummer logica bleek nog verder te kronkelen toen ik nog eens verder keek op het Staringplein en op de Staringstraat. De vorige keer zagen we het linker hoekpand op het Staringplein (foto hierboven) de ingang heeft in de Eerste Helmersstraat. De op de foto meest linkse voordeur op het Staringplein(links van de regenpijp) en de tweede deur daar rechts van met allebei vreemd genoeg huisnummer 11 geven toegang tot het middelste pand. Alle etages zijn daar dus nummer 11.

 

Staringplein

 

 

Staringstraat

 

De voormalige winkel rechts op de hoek van het plein heeft huisnummer 13 van het Staringplein (2e foto hierboven). Rechts om de hoek vind je deur naar de bovenverdiepingen op adres Staringstraat 21 (foto direct hierboven). Hier heb je dus binnen één (hoek-)pand woningen met verschillende straat- en huisnummeradressen. Nog een stap naar rechts en het wordt nog gekker. Staringstraat 23, links op de foto hieronder, geeft alleen toegang tot begane grond. Even verderop naar rechts zijn er twee huisdeuren 25 die leiden naar de bovenverdiepingen van het zelfde pand. Een niet hoekpand waar de etages een verschillend huisnummer hebben.

 

 

 

Ik heb het een en ander gecheckt op de BAG viewer, een site van het kadaster die leuk om te bezoeken is. Zoek op internet op ” BAG” en dan zie je al de verwijzing naar BAG viewer. Typ bijvoorbeeld jouw eigen adres in en dan toont zich op een soort Google-maps jouw woning, met toegevoegd bouwjaar, officieel adres en andere gegevens zoals het oppervlak van de woning.

 

Alles wat de gemeente doet is op regels gebaseerd. Maar welke regels zijn hier gevolgd, die zulke rare uitkomsten kunnen geven? Ik moet het antwoord schuldig blijven. Ik weet wel dat ik op mijn wandelingen door onze buurt ook op huisnummers ga letten.

 

Ik heb mijn vragen over huisnummerregels voorgelegd aan de afdeling voorlichting van de gemeente en kreeg snel en uitvoerig antwoord. Daarover de volgende keer.

 

Gijs Kalsbeek