Stadsdeel West stelt 300.000 euro beschikbaar voor het realiseren van ideeën voor een betere buurt. Bewoners kunnen vanaf vandaag plannen indienen voor een mooiere en groenere buurt, een duurzamer stadsdeel en meer diversiteit. 

Als het plan meer dan vijftig likes krijgt, toetst het stadsdeel of het financieel haalbaar en uitvoerbaar is. De stadsdeelcommissie kiest daarna de beste dertig inzendingen. Begin 2019 kunnen Westbewoners hun stem uitbrengen op de plannen die zij het beste vinden. 

De voorstellen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. Hiervoor heeft het stadsdeel dus drie ton uitgetrokken. De plannen kunnen tot en met 31 oktober worden ingediend in de vorm van een verhaal of tekening met een toelichting via de website West Begroot

Stadsdeel West geeft als voorbeelden van mogelijke plannen een bloemenweide op een dak, een groene binnentuin, een duurzame kledinglijn, gesprekken en debatten voeren en samen koken.

IJsland

“We geven de bewoners recht van budget. Iedereen mag een plan indienen, ongeacht woonplaats. Alleen de bewoners van West mogen uiteindelijk beslissen welke projecten worden uitgevoerd”, aldus West-bestuurder Jeroen van Berkel. Het idee keek Van Berkel af van het IJslandse Reykjavik, waar op deze manier al honderden plannen per jaar worden gerealiseerd.

Klik hier voor de Westkrant.