Gustav Mahlerlaan in de Zuidas

Alleen de typische New Yorkse taxi’s ontbreken, maar verder zou je je in het gebied rond station Zuid zomaar in die grote Amerikaanse stad kunnen wanen. Niet alleen kantoren maar ook woningen vind je in markante hoogbouw. Net af is het bijzondere, opengewerkte gebouw met bomenbalkons.
Richting de VU wordt gewerkt aan nog meer hoogbouw.
Een groot gebouw van het grootkapitaal, in dit geval het World Trade Center, gaan we binnen om ons aan de centrale hal te vergapen. In een daar gelegen expositieruimte staat een grote maquette zoals de Zuidas er uit moet gaan zien, met ook zichtbaar de ondertunneling van de snelweg waar de regering zojuist het geld voor heeft gereserveerd.
Genoeg te zien en je over te verwonderen op zaterdag 10 december om 14 uur. We verzamelen in de voetgangerstunnel onder station Zuid bij de lift naar het treinperron. Fietsers en scootmobielers op looptempo zijn welkom. We keren na ruim een uur weer terug op dit punt, waar je via tram 1/17, station Lelylaan en metro 50/51 makkelijk kan komen. Dat lukt ook met de bus 15 vanaf
Surinameplein.

Graag aanmelden; als ik via whatsapp je telefoonnummer heb kan ik bij moeilijke
weersomstandigheden of andere onverwachte omstandigheden nog kort voor de wandeling contact opnemen.

Gijs Kalsbeek,
g.kalsbeek-m.metze@kpnmail@kpnmail.nl
06-51928569