TECKELS

I

 

"Kom ik vroeger thuis dan afgesproken, en dan zie ik die twee klerebeesten op het bordes voor mijn huisdeur zitten. Kijken ze me ook nog aan of ze op mij zitten te wachten. Gelukkig zitten ze goed vast en kunnen ze me niet tegemoet rennen.

Ik ben door de achterdeur naar binnen gegaan om maar niet in de buurt van die gestoffeerde croquetten te hoeven komen. Ik sprak het meisje er gelijk op aan dat het wel de bedoeling was dat zij die dingen ordentelijk uit zou laten in het park, dus ze niet mag parkeren op de stoep, en dat het ook de bedoeling was dat ze dat hondengedoe uit mijn ogen zou houden.

Ze zei nog net niet dat ik maar niet zo vroeg thuis moest komen. Ja, dat krijg je ervan als zo'n meisje in dienst is van je vriendin. Sinds ze hier ingetrokken zijn, mijn vriendin en haar beesten bedoel ik, ben ik mezelf niet meer. Dus toen heb ik besloten dat ze allemaal, mijn vriendin en haar hondenspul en dat meisje dus, zo snel mogelijk weg moeten. En nu wou ik jou vragen of je weer voor mij het huishouden wil doen."

 

II

 

"Mijn vriendin heeft een prachtige teckelbroek gemaakt. Ik ben gelijk een teckel gaan kopen. Winkel in, winkel uit, voor ik een passende teckel had gevonden. En nu staat die broek zo enig. Ik kreeg er gelijk een tweede teckel gratis bij. Dat is wel handig hoor. Met teckels kan je zo veel doen. Je kunt ze als een boa om je nek slaan - ik lijk wel gek dat ik dit zeg. Wie slaat er nou een boa om zijn nek, die wurgt je waar je bij staat. Maar goed, je kan een teckel om je nek slaan, lekker warm en sjiek is dat.

De andere teckel neem je dan mee als boodschappentas om stokbrood in te vervoeren. En toen zag ik het plotseling teckels gaan regenen. Dus toen dacht ik, ik moet maar weer eens naar mijn dokter toe en struikel ik warempel bijna over die twee teckels die voor uw voordeur zitten. Dokter, houdt u soms ook zo van teckels?"

 

Gijs Kalsbeek