Lieve mensen

Hier een update over de Maya schooltjes in Nepal waar mijn zoon Bas werkt. En over de Stichting van mijn zoon die hun uiterste best doen om de projecten in Nepal te doen slagen. Anderhalf jaar geleden hadden we Bas en Rejina (een van de scholieren van Maya die een maand bij mij logeerde) uitgenodigd om in de dinsdag huiskamer hierover te vertellen en het werd een hele leuke avond. Velen van jullie waren erbij.

In het verleden zijn er al een aantal projecten bij Maya waargemaakt zoals het hostelhuis voor de meisjes die permanent bij de school wonen en de jeep voor het kippenproject. Kijk op de links beneden als je meer wil weten.

Op het moment is het helaas moeilijk om alles bij Maya draaiende te houden. Het gaat heel slecht in Nepal vanwege de laatste corona golf. Er zijn geen vrijwilligers en geen inkomsten. Ik wil de stichting dan ook ondersteunen met dit stukje in de stasdorp nieuwsbrief en de mogelijkheid om te doneren.

Ik weet dat er ontelbare goede doelen zijn die jullie geld kunnen gebruiken (en al krijgen), maar ik wil ook pleiten voor dit mooie project waar mijn zoons hart ligt. Van dit goede doel kan ik in ieder geval zeggen dat 100% ervan naar de Maya kinderen gaat en nergens anders naartoe. Iedereen van stichting Maya werkt vrijwillig, zowel daar als hier. Maya Home (en deze hele ANBI stichting) is opgezet door Bas en zijn vriend Rikke. En dus betrouwbaar 😉.

En wat ze binnenhalen aan fondsen dat vermeerdert stichting Wilde Ganzen ook nog met een derde!

Plus je investeert in kinderen die oprecht de wereld willen verbeteren. Lees over hun successen op de Maya website. Bas is supertrots op ze en er zit echt veel positieve power in deze community die ze samen hebben gecreëerd. Het straalt ervan af als je de website en de video’s en nieuwsbrieven van de kinderen bekijkt.

Deze link https://www.mua-nl.org/nl/projects/'rejina'-de-documentaire gaat bijvoorbeeld over Rejina (die we kennen) die strijdt tegen kindhuwelijken en deze link https://www.mua-nl.org/nl/blog/students-take-control over 4 meisjes van Maya die tegen corruptie in de bouw vochten 2 maanden geleden en slaagden! Alle bouwvakkers zijn na maanden zonder geld eindelijk uitbetaald! Manjil (de oprichter van Maya) vertelt erover. En er is meer. Hierbij stuur ik de algemene link naar de website van Maya Netherlands. https://www.mua-nl.org/nl/

DONEREN: Via deze link kan je een maandelijks of eenmalig bedrag storten https://www.mua-nl.org/nl/maya-home/ dan support je dus de kinderen direct.
Kijk ook nog even naar de korte video van een van de leerlingen Ujwal Shahi op deze pagina. Laat je inspireren!

Met 2,50 per maand zijn ze al heel blij, uw geld is daar meer waard. Je kan je giften ook van de belasting aftrekken. (en helemaal geen bedrag is uiteraard ook goed).

Nepal zit in een hele zware corona tijd, nog erger als India, want het zorgsysteem is daar veel slechter en er zijn veel minder ziekenhuizen. Verder is er gebrek aan alles. Het land moest eigenlijk kiezen tussen corona en nog grotere armoede (werkgelegenheid/toerisme) en nu hebben ze allebei. De scholen gaan weer dicht de ziekenhuizen kunnen het bij lange na niet aan. Nu al niet terwijl het pas het begin is van de 2e golf.

Bij Maya proberen ze het hoofd boven water te houden en zoveel mogelijk les te blijven geven, soms geven de oudere kinderen (16 tot 18) les aan de jongere en soms krijgen ze online les met een groepje om een computer heen, vanuit een leerkracht. Ook proberen ze weer de Nepalese leerkrachten door te betalen, in de eerste golf is dat bijna helemaal gelukt, met veel dank aan jullie gulle giften onder andere!

Bas zegt dat er gelukkig een aantal volwassenen ter plekke zijn en blijven, om voor de kinderen te zorgen die bij de school blijven wonen en geen verre familie of buren hebben waar ze tijdelijk heen kunnen. En de oudste tieners kunnen al aardig voor zichzelf zorgen.

Maar steun is natuurlijk hard nodig.

En bijgesloten is de laatste nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief gemaakt door de kinderen, krijg je altijd als je een maandelijks bedrag stort.

Bedankt voorde aandacht!

Groeten

Monique