Muziektheater Briza,
maakt educatieve muziektheatervoorstellingen voor leerlingen in het basisonderwijs die ook voor volwassenen interessant zijn, moet blijven!

Beste Stadsdorpers,

Afgelopen Huiskamer heeft Freya Ligtenberg, weer een mooie productie laten zien aan ons stadsdorp van het Briza theater. Als regisseur ontwikkelt zij samen met de acteurs via actuele thema's voorstellingen voor scholen en in theater.

Freya is een actieve stadsdorper daarom zet ik mij in omdat ik vind dat waar dan ook dit soort theaters met een kleine grote K moeten blijven. Deze theaters hebben het nu extra moeilijk. Helaas krijgt het Briza theater vanaf dit jaar geen subsidie meer van de Gemeente Den Haag. 

Er is een sponsor actie gestart waarvoor ik graag jullie aandacht wil vragen om dit initiatief te ondersteunen en ervoor te zorgen dat dit theater zijn voorstellingen voor de kinderen en volwassenen kan blijven voortzetten.

In deze tijd van Corona waarin het genieten van Cultuur zo minimaal geworden is en oh zo moeilijk te realiseren zou het mooi zijn als wij deze educatieve theatergroepen ondersteunen. Nu er ook bijna geen publiek toegelaten kan worden door de Corona maatregelen en de scholen niet meer naar het theater durven te komen, zoekt Briza sponsors zodat de voorstellingen zodra het weer kan, door kunnen blijven gaan.

Deze theatergroepen bestaan door een enorme betrokkenheid en inzet van medewerkers, vaak op vrijwillige basis, hebben geen extra buffers. Ondanks hun beperkte subsidieaanvraag  kan men geen aanspraak maken op gerenommeerde subsidiegevers waardoor men tussen "het wal en het schip" dreigen te vallen. 

Theatergroepen die heel laagdrempelig zijn vormen een belangrijke entree voor jongeren en volwassenen om in aanraking te komen met een wereld buiten hun eigen wereld. 

Briza is zo'n theatergroep en bestaat dit jaar al 25 jaar. Waardoor ze voor mij hun bestaansrecht allang verdiend hebben. 

Laten wij zorgen dat zij hun werk kunnen blijven voortzetten door deze actie te ondersteunen en zegt het voort.

Een gift aan Briza als Culturele instelling met een ANBI status is extra aftrekbaar van de belasting. 

Je Kunt je bijdrage storten op:

IBAN: NL69 RABO 0130628131

Ter name van Stichting Briza

Trompstraat 340,

Den Haag. 

RSINnr: 804431322 Is het ANBI nummer.

Meer informatie over stichting Briza: www.briza.nl.

Op deze site kun je ook een petitie ondertekenen bij kopje Briza moet blijven.Onze stadsdorper Freya Ligtenberg heeft b.v. een voorstelling gemaakt met als titel: "Stillevens van Verzet - Toen en Nu".
Een theatervoorstelling met jongeren en vluchtelingen over verzet voor iedereen vanaf 10 jaar. Klik hier om de opname daarvan te bekijken.