Lezing 11 februari: De Vliegende Meubelmakers

Als Vliegende Meubelmakers dragen wij onze kennis en vaardigheden over, in de landen overal ter wereld waar wij werken. We maken meubels en doneren aan het einde van een traject onze gereedschappen. Dit doen wij in actuele hulp- situaties èn bij vergeten groepen zoals kans- arme jongeren. Vliegende Meubelmakers zijn praktische, bevlogen mensen. Vakkundig, opgewekt en met respect voor alle culturen.

Wij ondersteunen alleen die initiatieven die bijdragen aan het verbeteren van het leven van een groep mensen en tevens respect hebben voor mens, dier en milieu.

Wie zijn de Vliegende meubelmakers? VMM?

Onze kortlopende zomerprojecten ontstaan jaarlijks op grond van nieuwe aanvragen en zijn gericht op kennisoverdracht, culturele uitwisseling en het maken van meubels met een lokaal doel. Eén van de voorwaarden bij alle projectaanvragen is dat er tenminste twee of drie locals meewerken met onze deelnemers. Is een project na aanmelding door ons goedgekeurd, dan beginnen de voorbereidingen. Er wordt overlegd met de lokale projectleiding wat nodig is en er worden afspraken gemaakt over haalbare doelen. Belangrijk zijn ook de afspraken rondom de randvoorwaarden zoals maaltijden, logies en vervoer.

Daarna kunnen geïnteresseerde vrijwilligers zich aanmelden om deel te nemen aan het project. Na aanmelding worden de vrijwilligers in vier bijeenkomsten klaargestoomd voor vertrek. De projecten worden meestal in juli uitgevoerd. We ronden het traject daarna gezamenlijk af met een reünie.

Het gereedschap dat uit Nederland wordt meegenomen wordt verstrekt door de stichting Gered Gereedschap en blijft achter als de klus is geklaard. De materialen die nodig zijn om de meubels te maken worden ter plaatse ingekocht van het door sponsors en donateurs gedoneerde geld.