Toen Annemiek me vroeg om een soort van seizoenafsluiting te schrijven voor de website aarzelde ik. Niet omdat ik niets zou kunnen bedenken, er gebeurt tenslotte genoeg binnen ons Stadsdorp. Het is meer dat ik bang was om niet volledig te zijn in het overzicht. Dat ga ik dan ook niet proberen, ik neem wat hoogtepunten over het seizoen 2018/2019.

Te beginnen met een bijzondere Kerstsamenkomst op het Staringplein met een stemmige afsluiting met het Bellamy koor en erwtensoep in het Luthers hofje.  De kerstboom hadden we samen met de leerlingen van de Annie MG Schmidt school samen versierd.  Er was ook een knusse middag met poëzie en zang in café Quelle, en we gingen meerdere keren op excursie o.a. naar de Hof van Acta, de Koeweide en de Artsenij hof.  

Nu ik dit zo opschrijf besef ik me hoe divers de activiteiten zijn die we als Stadsdorp organiseren. Zo is er nu ook het Cremerkoor, zij gaan in november op ons vijfjarig jubileum voor het eerst optreden, er is een filmapp en er waren weer architectuur wandelingen met Gijs op de Zaterdag.

Onze maandelijkse buurtborrel ging van Aspendos met een tussenstop bij Heidi’s Schnitzelparadijs naar cafe Quelle (Dat hier net voor ons eerste etentje een brand uitbrak lag, zo is me verzekerd niet aan ons). De buurtborrel in café Quelle gaat trouwens ook deze zomer gewoon door.  

Onze wekelijkse dinsdagmiddagbijeenkomsten werden goed bezocht.  We bespraken “Het Oerboek van de mens: de evolutie en de Bijbel” met Annemiek,“Geschiedenis in het groot” in 3 delen met Gijs, en 3 boeken van Yuval Harari door Albert. Geen lichte kost maar wel zeer interessant. Ook voor het nieuwe seizoen dat op 27 augustus weer begint staan er weer boeiende thema’s op de rol.

Wanneer ik dit zo teruglees vind ik dat we trots mogen zijn op wat we als klein Stadsdorp allemaal organiseren, je vindt het ook allemaal op website.  Namens het bestuur van Stadsdorp Oud West/OvertoomseSluis wens ik iedereen een fijne zomer, en wellicht tot ziens op de filmapp, de Quelle, of gewoon op straat. 

Albert Geven

Voor overzicht onderwerpen huiskamer: klik hier.