Stadsdorpfeest 22 september bij Gijs en Margreet.

Ik had natuurlijk nooit moeten vertellen dat ik deel zou nemen aan Patricia’s schrijftafel.

Dan was Gijs hoogstwaarschijnlijk niet bij me gekomen met de vraag een stukje te schrijven voor de website. Dan had ik ook niet hoeven schrijven over de speelse strijd die zich afspeelde boven het gasfornuis tussen de maker van pompoensoep (Marlene) en de bereider van de Thaise kippensoep. (ik).

Nu ben ik tot chroniqueur benoemd van een avond, waar de gesprekken geanimeerd en vaak boeiend zijn. Zo geeft Matthieu (95jr) mij een college over het levensgevaarlijke ontwerp van de scootmobiel, en vertelt Henk me hoe hij zich voorbereidt op zijn pensioen. Het gesprekje met de buurtbewoner die haar gevoelens deelde over wat de ziekte van Alzheimer met haar doet, raakt me . Het is natuurlijk fijn om Marion Mulder weer te zien en te horen hoe het haar bevalt op het Zeeburgereiland. Zoals verwacht is ze daar ook weer heel actief. Ze nodigt ons uit om te komen naar de stedelijke stadsdorp - bijeenkomst, hierover later meer op onze website. De huiskamer, de tuinkamer en keuken zijn gevuld met meer dan 25 buurtbewoners die ervan lijken te genieten samen te zijn. Ik moet natuurlijk ook schrijven over de welgevulde tafel met een overvloed aan kazen, quiches, hapjes en wijnen en niet te vergeten het overheerlijk toetje van Wieneke , wat mij betreft culinair gezien de klapper van de avond. ( mag ik het recept). En ja, Gijs, het spijt me, maar ik moet toch echt je salto achterover, van het tuinkrukje, vermelden. Matthieu onze arbeidsdeskundige meende al gezien te hebben dat je het krukje om had moeten draaien. Gelukkig liep het af zonder letsel.

Trouwens, weten jullie nog dat velen van ons onlangs zo heerlijk, Nederlandse en Engelse levensliederen gezongen hebben op het Cremerplein. Wieneke is bezig om hier een vervolg aan te geven. Heb je interesse laat het haar weten.

Al deze ontmoetingen, oproepen, gesprekjes en salto's waren natuurlijk alleen maar mogelijk dankzij de gasvrijheid van Gijs en Margreet, waarvoor heel erg bedankt.

Oh ja, de soepstrijd eindigde trouwens onbeslist, van beide pannen was om 20.00 uur de bodem in zicht.

Albert Geven
Wieneke, Enno en Gijs.
3 van de stadsdorpers die 22 september op het feestje waren.
n.b. Zij zijn het stadsdorp 4 jaar geleden gestart!