Oorlog verdeelt, muziek verbindt. Musicians without Borders gebruikt wereldwijd muziek voor het bevorderen van vrede en sociale verandering. Ze doen dit met langetermijnprogramma's die passen bij de context en behoeften van mensen en met het trainen van muzikanten en community leiders voor geweldloze verandering. Het resultaat kan klinken als samen rockende Serviërs en Albanezen, drummers in Burundi, cello spelende kinderen in Palestina of workshopdeelnemers in Belfast. Kijk zelf op hun website.Het is een rol van muziek die ons zeer aanspreekt. Vandaar:

Op zondagmiddag 15 maart gaat de opbrengst van ons jaarlijkse matinee naar Musicians without Borders.
Behalve de Fanfare spelen er zes of zeven bands waarmee Fanfareleden iets te maken hebben: We are so contemporary, het Middenweg Blaaskwartet, de Nieuwe Buren, Turdus Viscivorus, AGING BULLS soul&funk, het Plovdiv kwartet en misschien Tara.
Een afwisselende middag in twee zalen met een brede variatie aan muziek, zelf gebakken taarten en andere lekkernijen. Vanaf 14:00 uur in Zaal 100, De Wittenstraat 100 in Amsterdam. Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdamse fonds voor de Kunst.