Oproep: Wie organiseert het borrelen op het Staringplein

Tijdens Corona waren we met een nieuwe traditie begonnen, de DoBo, de donderdagborrel op het Staringplein. In het warmere seizoen konden we daar lekker in het zonnetje zitten op donderdagen dat we niet de maandelijkse buurtborrel in ons restaurant hadden – dat was natuurlijk ook een tijd dicht vanwege Corona.

Ieder nam wat te drinken en te knabbelen mee. Sommigen brachten ook een kampeerstoeltje mee, anderen zaten op de bankjes rond de bomen of op de stenen ring rond het grasveld. We hebben drukbezette en aangename borrels gehad.

Vorig jaar is deze praktijk een stille dood gestorven. Ik denk mede doordat er geen regelmaat in zat en doordat niemand zich “eigenaar” van deze borrel voelde en niemand hem aankondigde. Of was na Corona iedereen weer bezig met iets anders? Verschillende mensen, onder wie ik, hebben er een tijdje in hun eentje gezeten om later te horen dat een kwartier na hun vertrek er iemand anders was komen aan waaien die er ook weer in zijn eentje zat.

De kerngroep zou het toejuichen als er iemand (meer iemanden?) de verantwoordelijkheid voor deze DoBo op zich neemt. Uiteraard zijn wij beschikbaar om te brainstormen hoe dit aan te pakken, we hebben bijvoorbeeld een banner die je kan gebruiken, maar voel je vrij om het naar eigen inzicht vorm (tijd, frequentie etc.) te geven. Henk gaat vragen of de Lutherhof waar we al vruchtbaar mee samenwerken niet op een of andere manier mee wil doen. Verder laten we het initiatief aan anderen. Op de website staat een knop om berichten aan het Stadsdorp en dus aan de kerngroep te sturen.

De kerngroep