STADSDORP OVERTOOMSESLUIS

Uitnodiging voor de maandelijkse buurtborrel
(elke 2e donderdag van de maand)

Kom je ook donderdag 8 oktober 2015 om 20.00 uur?
Dan organiseren we in de avond weer een gezellige bijeenkomst, waar je kunt genieten van een drankje (op eigen kosten). Je bent welkom van 20 tot in ieder geval 21 uur (en eventueel langer)

in café Cremer, Cremerplein 34, hoek Wilhelminastraat. 
Café Cremer is weer open en heeft meer ruimte dan het café waar we tijdelijk waren.

En je kunt eten in café Cremer. Ik wil nog eens opnieuw kijken of daar belangstelling voor is. Ik (GK) ga in ieder geval om 18.00 eten. Wie schuift aan?

Neem je buren of iemand anders mee om die personen te enthousiasmeren voor ons Stadsdorp.

Impressie van de Burendag van Stadsdorp OvertoomseSluis

Zaterdag 26 september vierde ons Stadsdorp burendag ’s middags in restaurant Forno. Het duurde even voordat het op gang kwam. De 4 gastpersonen waren nog in de minderheid vergeleken met de mensen die zaten te  lunchen of iets kwamen drinken. Langzaamaan druppelden bekende stadsdorpers binnen en een enkel nieuw iemand.

Katell Chevalier zong een paar liederen waarbij zij zich zelf begeleidde op de ukelele. Dit zette de sfeer onder de stadsdorpers. De lunchers waren lichtelijk verstoord.

Heel aardig was dat we van Forno de eerste thee of koffie gratis kregen, met een brownie erbij. Uiteindelijk waren we met een mens of 30, ongeveer 20 bekende en 10 nieuwe gezichten, in een geanimeerde sfeer bijeen. Behalve een aan haar laptop stug doorwerkende dame bezetten wij het hele café. De rest van de gasten zaten buiten op het terras in het zonnetje.

De nieuwe mensen werden goed betrokken in allerlei gesprekken; alleen bij binnenkomst stonden ze soms wat verloren voordat er iemand op hun afstapte.

Marleen van Hilten uit onze buurt vertelde een leuke verhaal over de geschiedenis van het Vondelpark en enkele aanliggende straten. Er was een reden waarom de Vondelkerkstraat niet naar een dichter of schrijver vernoemd is, maar die kon ik net niet horen. Misschien horen we dat nog een andere keer.

Tot slot kreeg buurtbewoner Henk Meulenbeldt met zijn accordeonmuziek ons aan het zingen met een apenlied. Tot ver na de afsluiting om 16.00 uur bleven nog mensen druk pratend hangen. Foto’s aan het eind van de nieuwsbrief.

GK

Katell Chevalier

Marleen van Hilten

Henk Meulenbeldt

Website

Op de burendag liet Marion K. op haar laptop trots de website zien en hoe interactief die is. Je kan heel makkelijk melden dat je een activiteit wilt organiseren. Dat bericht gaat dan langs Marion als webbeheerder die eventuele “rare” berichten er uit filtert en het bericht op de website plaatst. Daarna kunnen belangstellenden rechtstreeks naar de aanbieder reageren. Ik zelf vind het altijd prettig als mensen een naam, eventueel alleen een voornaam onder een bericht of een oproep zetten.

Nieuwsbrief

Wie levert nog een leuk stuk voor de volgende nieuwsbrief aan?

redactie: Gijs Kalsbeek