Even voorstellen:
 
Ik ben Frits de Wolff.
In de Bellamystraat, het Buurtmuseum, ben ik vorig jaar begonnen met Tekenen met de Buren, toen er een oproep werd gedaan in het Zorgnetwetwerk van West over een meneer die zich eenzaam voelde en graag wilde tekenen schilderen. Het was de periode dat de Zorg en Welzijn het moeilijk hadden want de regels van de overheid geboden hen tot opperste voorzichtigheid in verband met de pandemie.
 
Op de dinsdagmiddag komen we bijeen en meestal zijn we met een man/vrouw of vijf zes.
Een jaar verder wil ik de activiteit wat meer onder de aandacht brengen en en daarom heb ik contact opgenomen met met  het Fonds voor West om eens te kijken hoe we meer mensen uit de buurt kunnen betrekken bij tekenen en schilderen. Het gaat vooral om samen en door samen te doen mensen te stimuleren met papier en teken/schildermateriaal aan de slag te gaan.
 
De mensen van Fonds voor West opperden dat het een goed idee zou zijn om zo'n activiteit in de buitenlucht op te zetten omdat dan veel meer mensen actief kunnen deelnemen en ook meegenieten.
Zij willen tevens graag bekendheid geven aan Fonds voor West en wat de mogelijkheden zijn.
 
Wat mij vertrouwen geeft:
Ik ben enigszins op de hoogte van de snelheid en eenvoud van procedures bij het zusterfonds in Oost omdat ik daar samen heb gewerkt aan een paar producties die gedeeltelijk werden gefinancierd door het fonds daar.
 
Paar grote lijnen waaraan ik denk voor een project in onze buurt.
Op het Cremerplein op een of meer zondagen, als het weer het toelaat tekenen en schilderen voor ouderen en kinderen uit alle culturen die er in onze buurt wonen.
Grote tafels( die gehuurd kunnen worden) om op te kunnen tekenen/schilderen.
Grote krijttekening op het hele plein.
Filmpje maken en benadrukken welke rol het Stadsdorp heeft in het geheel.
 
Verder en laat me weten wat jullie vinden heb ik vorig jaar een aantal keren contact gehad met de Kleine Johannes aan de Overtoom. Daar zijn grote ateliers die niet heel veel gebruikt worden.
Kleine Johannes zou wel meer willen laten zien waar de organisatie voor staat, dus meer aan de buitenwereld bekend maken wat er gebeurt.
Ik ga de manager sowieso weer benaderen voor uitwerking van de idee als zij mee willen doen.
 
Hoor graag van jullie.
Want dan kan ik samen met het Fonds idee uitwerken in een eenvoudig projectplan en financiering vragen.
 
Hartelijke groet,
Frits de Wolff